Un nou început pentru tinerii NEETs: lansarea proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”

Pe 20 februarie 2024, în intervalul orar 11:00 – 13:00, ADV România organizează la Palatul Braunstein din Iași evenimentul de lansare a proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”. 

„JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA” este un proiect de incluziune activă cu scopul de a da posibilitatea celor mai vulnerabili tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din România, care nu urmează un program de educație, ocupare sau formare profesională (NEETs), să își găsească un loc de muncă și să se integreze în societate, prin îmbunătățirea competențelor, cunoștințelor și experienței în medii profesionale din România și Italia.

Acest eveniment reprezintă o ocazie excelentă pentru comunitatea locală de a se implica în dialogul european privind integrarea socială și profesională a tinerilor NEETs și de a contribui la eforturile de combatere a excluziunii sociale în rândul tinerilor.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților publice și ai instituțiilor locale partenere în proiect: Prefectura Iași, DAS Iași, DGASPC Iași, AJOFM Iași, Camera de Comerț din Iași, ADR Nord-Est, Institutul Bucovina, FONSS.

Un serviciu inovativ de integrare socio-profesională a tinerilor NEETs

Prin acest eveniment ne propunem să scriem împreună o nouă pagină în cartea incluziunii socio-profesionale a tinerilor NEETs și să testăm un nou instrument în piață care să poată fi replicat și la nivelul altor regiuni din România, prin utilizarea fondurilor europene și nu numai.

Evaluarea rezultatelor acestui proiect va juca un rol esențial în fundamentarea deciziei Comisiei Europene de a iniția un apel pentru finanțare la nivel național, prin intermediul Autorității de Management care gestionează Fondul Social European.

Cum să participi?

📅 Marți, 20 februarie 2024
⏰ Orele 11:00 – 13:00
📍 Palatul Braunstein • Strada Cuza Vodă 2, Iași

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Vă rugăm să confirmați prezența dvs. completând formularul de înregistrare: https://forms.gle/8QwR49952Xmcb7RT7


Proiectul “Job Direct for NEETs with ALMA initiative” este implementat de ADV România, în parteneriat cu INFOR ELEA și Consorzio Nazionale CGM.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Social Innovation Initiative / ESF +.

Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat pozițiile Uniunii Europene sau ale Agenției Fondului Social European. Nici Uniunea Europeană, nici Agenția Fondului Social European nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

This will close in 0 seconds