Agenția Plasare şi Asistenţă la Locul de Muncă – JobDirect este un serviciu privat, dezvoltat în premieră pe piaţa furnizorilor de servicii sociale, în anul 2016, de Fundaţia „Alături de Voi” România, ca alternativă fiabilă la dependenţa de prestaţii sociale a persoanelor din grupuri vulnerabile, oferind un pachet integrat de servicii sociale și de ocupare, care asigură tranziția pentru angajare pe piața neconvențională a muncii.

Servicii oferite

CE OFERIM PRIN INTERMEDIUL JOBDIRECT?

  1. ACCES GRATUIT PE PLATFORMA ON-LINE WWW.JOBDIRECT.RO PERSOANELOR ŞI COMPANIILOR DIN ÎNTREAGA ŢARĂ

 Agenţia de Plasare şi Asistenţă la Locul de Muncă activează la nivel naţional, prin platforma jobdirect.ro, care pune la dispoziţia utilizatorilor săi, angajatori şi persoane cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, posibilitatea de a posta şi de a căuta oferte de muncă, în mod gratuit.

Platforma este uşor de utilizat, atât pentru angajator, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

  • Angajatorul se poate înregistra gratuit şi poate promova locurile de muncă vacante, poate vizualiza CV-urile disponibile pe platformă sau poate lua legătura cu un specialist pentru a solicita sprijin în recrutare şi selecţie de personal (în mod special persoane cu dizabilităţi sau din grupuri vulnerabile).
  • Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea de a-şi posta CV-ul pe platformă, pentru a fi vizualizat de potenţialii angajatori, pot să aplice direct la angajator pentru job-urile postate pe platformă sau să solicite sprijinul unui specialist JobDirect, în acest sens.

 


  1. SERVICII DIRECTE DE RECRUTARE ŞI OCUPARE PENTRU PERSOANELE ŞI COMPANIILE DIN REGIUNEA NORD-EST

In cadrul agenţiei, persoanele cu dizabilităţi din Regiunea NORD-EST beneficiază de evaluare, consiliere şi orientare profesională şi sunt sprijinite pentru a identifica oportunităţi de angajare pe piaţa liberă a muncii. SOLICITĂ ASISTENŢĂ LA ANGAJARE

JobDirect vine şi în ajutorul companiilor din regiune care au mai mult de 50 angajați, în mod special, şi au obligativitatea de a angaja 4% persoane cu dizabilităţi, conform prevederilor Legii 448/2006 și a OUG 60/2017, cu un pachet de servicii de recrutare, plasare și job coaching (asistență la locul de muncă) pentru angajare persoane cu dizabilități în cadrul companiei. SOLICITĂ ASISTENŢĂ PENTRU ANGAJARE PERSOANE CU DIZABILITĂŢI ÎN CADRUL COMPANIEI

În acest sens, în funcție de profilul locului de muncă disponibil, specialiştii agenţiei recrutează persoane cu dizabilități, le asigură evaluarea și testarea capacității de muncă prin intermediul bateriei de teste CASPER, asigură consilierea și orientarea profesională, îi sprijină în calificarea la locul de muncă și în înțelegerea responsabilităților conform fișei de post, mediază situațiile neplăcute care pot apărea, pregătește persoane din companii pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități şi asigură asistența la locul de muncă pentru persoanele cu dizabilități angajate. De asemenea, oferă consultanță în realizarea dosarului de obținere a subvenţiei din partea statului, potrivit Legii Nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Fundația este autorizată ca furnizor de servicii de consiliere și mediere pe piața muncii (certificat nr.25/00037/23.06.2017) și întreprindere socială de inserție (certificat nr. 68/06.12.2016) de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Iași (AJOFM).

 


DESPRE FUNDAŢIA „ALĂTURI DE VOI” ROMÂNIA

Fundația ”Alături de Voi” România este o organizație non-guvernamentală, cu sediul în Iaşi, care oferă servicii sociale și de ocupare pentru persoane cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Mai multe detalii despre activitatea fundaţiei găsiţi pe www.alaturidevoi.ro