Importanța job coaching-ului pentru persoanele cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile

În general, noțiunea de job coaching tinde să se rezume la ajutorul dat oamenilor în a-și atinge obiectivele profesionale și în a-și dezvolta abilitățile necesare atât pentru a-și mentine locul de muncă, cât și, bineînțeles, pentru a avansa în carieră.

În particular, noțiunea de job coaching pentru persoanele cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile se referă în primul rând la sprijin, integrare și adaptare.

Având aceste două perspective, la Job Direct punem pe primul loc importanța următoarelor direcții în job coaching:

1. Sprijin – deoarece fără o integrare profesională și socială, persoanele cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile pot avea dificultăți în a-și găsi un loc de muncă și, mai apoi, în a se integra în acel mediu de lucru.

2. Adaptare – deoarece fără posibilitatea adaptarii mediului de lucru la nevoile individuale, și invers, persoanele cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile nu au cum să obțină performanța la locul de muncă, nici să se adapteze la sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească. Prin adaptare la mediul de lucru, persoanele în cauză pot lucra eficient. Job coaching-ul ajută, deci, la identificarea și implementarea acestor adaptări, în ambele sensuri, permițându-le să lucreze într-un mediu adecvat și să-și ducă la bun sfârșit sarcinile de lucru.

3. Integrare – deoarece creștem încrederea și stima de sine. Știm că persoanele cu diferite dizabilități pot avea încrederea și stima de sine reduse, ca rezultat al experiențelor anterioare negative. Prin job coaching urmărim să le dezvoltăm abilitățile de comunicare. Acest lucru duce la creșterea încrederii în propriile forțe, în propriile capacități, crescând astfel șansele îndeplinirii obiectivelor profesionale.

Prin aceste trei metode putem crea un impact pozitiv asupra reducerii ratei șomajului în rândul persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Suportul oferit reduce riscul de renunțare la locul de muncă.

Job coaching-ul devine astfel un mijloc eficient de sprijinire a persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile pentru a obține și menține un loc de muncă, crescându-le astfel șansele de a-și îmbunătăți starea financiară, socială și emoțională.

Noi te putem ajuta cu detalii suplimentare și suntem abilitați să te susținem! Dă-ne un telefon (0757.110.246) sau scrie-ne un e-mail – suntem aici pentru tine!