Prima poveste de succes

Ionut a intrat in atentia Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania inca din 2012 cand, pasionat fiind de tot ce inseamna tehnica si calculatoare, a urmat in cadrul organizatiei un curs gratuit de “Competente comune-competente informatice”. Provine dintr-o familie cu venituri modeste, cu trei copii, in care parintii sunt consumatori de bauturi alcoolice si amatori de scandaluri. Deseori, chiar daca avea probleme severe de vedere inca de la nastere, era obligat de catre parinti sa ingrijeasca de fratii mai mici, fara sa-i fie permis sa isi gaseasca un loc de munca si un rost in viata.

In vara anului 2016, din dorinta de a fi independent, si-a luat viata in propriile maini, a plecat de acasa si s-a inscris in programul de internship, derulat in cadrul Agentiei de Plasare si Asistenta la Locul de Munca. Astfel, timp de trei luni de zile, in perioada iunie – septembrie 2016, Ionut a invatat ce inseamna rigorile unui loc de munca si a fost indrumat de specialistii agentiei sa se pregateasca pentru un interviu de angajare. Astfel, a invatat cum se redacteaza corect un CV si o scrisoare de intentie, a participat la grupuri de suport alaturi de alti beneficiari, si la simulari de interviuri.

Pentru ca pe perioada internshipului a dat dovada de seriozitate, implicare si dorinta de munca, la finalul acestei perioade a intrat in programul de job coaching. Susținut de specialistii fundatiei, tanarul s-a prezentat la mai multe interviuri pentru posturi precum dispecer firma de paza, ajutor de bucatar, fiind respins pe motivul dizabilitatii. Tanarul nu s-a dat batut si a acceptat sa participe la un interviu pentru postul de operator spalator textile unde a si fost acceptat. Bucuria lui a fost imensa cu atat mai mult cu cat are printre colegi si alte persoane cu dizabilitati.

Ionut este primul tanar cu dizabilitati, sprijinit in cadrul agentiei, pentru care visul de a fi independent s-a realizat.

Noutati

Lasă un răspuns