Prin intermediul agenţiei venim în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi din Regiunea Nord-Est, cu următoarele servicii:

1. Testarea capacității de muncă

Evaluarea se realizează cu sprijinul bateriei de teste CASPER, care contribuie la identificarea abilităților persoanei evaluate și la armonizarea sarcinilor de lucru cu particularitățile sale. De asemenea, bateria permite crearea profilului postului şi stabilirea gradului de potrivire a persoanei cu postul pentru care candidează.

2. Consiliere și orientare profesională

Serviciul de consiliere şi orientare profesională are rolul de a sprijini beneficiarii să-şi cunoască resursele de care dispun în vederea alegerii unor profesii/meserii de lungă durată.

Ei sunt ajutaţi să-şi stabilească planul de dezvoltare profesională, să înveţe strategii de căutare a unui loc de muncă şi îşi dezvoltă abilităţile necesare pentru a obţine un loc de muncă precum redactarea unui CV şi abilităţi de a susţine cu succes un interviu.

3. Internship în Intreprinderea Socială de Inserție UtilDeco

În cadrul programului de internship beneficiarii au posibilitatea ca timp de 2-3 luni să înveţe direct de la specialiştii întreprinderii sociale UTIL DECO, ce înseamnă un loc de muncă şi, cel mai important, cum pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică.

Internship-ul se desfăşoară în domenii precum: legătorie manuală, arhivare, croitorie, tipografie, servicii sociale, marketing şi contabilitate. Internship-ul poate fi part-time sau full-time, în funcţie de cerinţele postului.

4. Job-coaching la locul de muncă

Serviciul de job-coaching oferit în cadrul agenţiei este preluat după un model finlandez și adaptat la situația din România şi reprezintă parteneriatul stabilit între specialist, persoana aflată în căutarea unui loc de muncă și potențialul angajator, în care specialistul sprijină în mod direct, pe de o parte, persoana din grup vulnerabil să se adapteze la locul de muncă, iar pe de altă parte, angajatorul.

Acest sprijin este oferit persoanei din grup vulnerabil pe o perioadă de minim o lună și maxim un an la același angajator. Dacă în această perioadă, persoana nu se acomodează sau intervin probleme care pun în pericol continuarea activității, se identifică un alt loc de muncă și începe din nou asigurarea serviciului de job-coaching de către specialiștii fundației.

Dacă eşti persoană cu dizabilităţi şi ai nevoie de suport pentru angajare, contactează-ne la numărul de telefon 0757.110.246, e-mail: ramona.marian[@]alaturidevoi.ro sau la sediul ADV România din str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com Miroslava.