Tranziția de la student la angajat prin …. internship

Potrivit studiului realizat de Catalyst Solutions în februarie – martie 2017, în perioada de vară (iulie-septembrie), 67% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate studenților sau absolvenților de studii superioare.

Raportul cu privire la Piața Forței de Muncă în 2017 realizat în ianuarie de portalul de carieră hipo.ro, arată că 22,90% dintre angajatorii consideră programele de internship și stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experiența de lucru anterioară (20,7%), specializarea de la facultate sau masterul urmat (11.89%), cunoașterea a două limbi străine (9.98%), implicarea în activități extracurriculare (9.98%), implicarea în ONG-uri studențești (7.92%), rezultate academice bune (4.84%), studiile în străinătate (4.25%) si deținerea de certificări/atestate (3.52%).

Așadar, internship-ul este o soluție viabilă care poate asigura succesul tinerilor absolvenți (sau studenți în an terminal) și le oferă șansa obținerii experienței mult râvnite. Termenul desemnează posibilitatea absolvenţilor de a învăţa direct de la profesionişti, la locul de desfăşurare a activităţii lor. Participanţii la internship se pot forma, pot vedea în ce constă activitatea companiei, ce presupune jobul dorit de ei şi, cel mai important, pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică.

Trebuie reținut că internship-urile sunt diferite de voluntariat (care e o activitate desfășurată în sprijinul altor persoane sau al comunității, fără a urmări un câștig material) și de ucenicie (care înseamnă efectiv să ai un angajament de muncă plătit, doar că ești într-o fază preliminară pe piața muncii, nefiind un specialist).

AVANTAJELE INTERNSHIPULUI:

  • Tinerii învață lucruri relevante din domeniu, valoroase pentru viitorul profesional;
  • Interacționează cu profesioniști din domeniul în care vor să facă o carieră, învață de la ei și își crează o rețea de cunoștinte;
  • Se confruntă cu situații reale și participă la proiecte pe care în anii de studiu doar le-au simulat;
  • Programul de lucru este flexibil și le permite să ajungă la cursuri sau examene.

Pe perioada internshipului tinerii trebuie să-i demonstreze angajatorului că merită să facă parte din echipa lui pe o perioadă nedeterminată prin entuziasm și motivație, prin manifestarea dorinței de perfecționare continuă, prin organizarea eficientă a activității, prin construirea unui plan de carieră și nu în ultimul rând prin evaluarea obiectivă a propriilor rezultate.

Fundația „Alături de Voi” România derulează programe de internship în diverse domenii de activitate (croitorie, legătorie manuală, arhivare) iar în această vară a deschis programul de internship organizat în cadrul agentiei de turism UtilDeco Travel.

 

 

 

Noutati