Noua lege a uceniciei în stadiu de proiect

Guvernul a decis recent să acorde mai mulți bani angajatorilor pentru cei angajați ca ucenici sau stagiari, votând în acest sens o propunere prin care ar urma să le deconteze practic aproape valoarea salariului minim net pe economie pentru fiecare dintre aceștia. 

Decizia luată vine în contextul în care, în 2016, foarte puține contracte de ucenicie au fost încheiate de către angajatori.În perioada ianuarie-decembrie 2016 au fost încheiate numai 167 contracte de ucenicie și 159 convenții prin care angajatorii au beneficiat la cerere, de 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă (…) În perioada ianuarie-decembrie 2016 au fost înregistrate 55 de contracte de stagiu în condițiile art.28 alin. (1) din Legea nr. 335/2013″, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Concret, angajatorilor va urma să li se acorde, la cerere, pentru fiecare ucenic angajat, o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), iar pentru fiecare stagiar angajat, s-ar primi câte 1.350 lei/lună (echivalentul a 300 de euro/lună). Având în vedere că valoarea salariului minim brut este de 1.450 de lei, pentru fiecare dintre persoanele astfel angajate s-ar primi practic aproape valoarea netă a acestui salariu minim. Banii se acordă pe toată perioada derulării contractului de ucenicie/ de stagiu din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în limita fondurilor alocate, care variază între unu și trei ani în funcție de nivelul de calificare presupus de postul ocupat.

In afară de aceste modificări, legea prevede că ucenicia nu se va mai face pentru nivelul 1 de calificare.

De asemenea, tot în proiectul votat de senatori se mai regăsește și o altă propunere de modificare a legislației, respectiv modificarea duratei minime a contractului de ucenicie. Astfel, în funcție de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu vor putea dura mai puțin de:

  • 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2;
  • 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3;
  • 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4.

“Măsurile sunt menite a sprijini angajatorii, cărora le este suportat, astfel, salariul minim pe economie pentru ucenicii și stagiarii pe care îi angajează.

Pe de altă parte, aceștia vor primi, la finalizarea uceniciei sau a stagiului, certificate doveditoare în acest sens și vor deveni, astfel, forță de muncă deja calificată.

Măsurile sunt menite să ducă și la scăderea șomajului, dat fiind faptul că ucenicii și stagiarii vor putea fi păstrați de către angajatorul care i-a calificat sau – în caz contrar – își vor putea căuta loc de muncă aferent calificării astfel obținute.” (extras din comunicatul de presă al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, emis în data de 30 martie 2017).

 

Noutati

Lasă un răspuns