Agenția de plasare și asistență la locul de muncă este un concept replicat din Finlanda de către Fundația ”Alături de Voi” România, organizație specializată în oferire de servicii sociale și de ocupare pentru persoanele care provin din grupuri vulnerabile.

Având în vedere că în programele noastre lucrăm cu persoane care ar putea să iasă din starea de vulnerabilitate prin gasirea unui loc de muncă și plecând de la experiența de peste 15 ani a fundației în domeniul social și peste 9 ani ca angajator pe Întreprinderea Socială de Inserție UtilDeco, am ajuns la concluzia că multe persoane ar dori să-și găsească un loc de muncă însă nu știu ce anume li s-ar potrivi, cum să-și caute un loc de muncă, dar cel mai important cum să-și mențină locul de muncă.

Pe de altă parte, am întâlnit mulți angajatori, care oferă locuri de muncă, însă persoanele nu vin la interviu sau chiar dacă se angajează, renunță fără motiv creând astfel costuri suplimentare angajatorului.

Servicii oferite:

1. Testarea capacității de muncă
În cadrul Agenției realizăm evaluarea capacității de muncă a persoanelor care ocupă un loc de muncă sau care se află în cautarea unui loc de muncă, inclusiv pentru persoane cu dizabilități.

Evaluarea se realizează cu sprijinul platformelor de teste CAS++ si CASPER, care contribuie la identificarea abilităților persoanei evaluate și la armonizarea sarcinilor de lucru cu particularitățile sale, pentru conturarea profilului postului, pentru gradul de potrivire al unei persoane cu un anumit post și pentru ierarhizarea corectă a persoanelor care candidează pentru același post.

2. Consiliere și orientare profesională
În cadrul Agenţiei oferim serviciul de consiliere şi orientare profesională, care are rolul de a sprijini beneficiarii să-şi cunoască resursele de care dispun în vederea alegerii unor profesii/meserii de lungă durată.

Aici îşi stabileasc un plan de dezvoltare profesională, învaţă strategii de căutare a unui loc de muncă şi îşi dezvoltă abilităţile necesare pentru a obţine un loc de muncă precum redactarea unui CV si abilităţi de a susţine cu succes un interviu.

3. Internship în Intreprinderea Socială de Inserție UtilDeco
În cadrul programului de internship beneficiarii au posibilitatea ca timp de 2-3 luni să înveţe direct de la profesioniştii Fundaţiei ADV România ce înseamnă un loc de muncă, ce presupune jobul dorit de ei şi, cel mai important, cum pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică.

Internship-ul se desfăşoară în domenii precum: legătorie manuală, arhivare, croitorie, tipografie, servicii sociale, marketing şi contabilitate. Internship-ul poate fi part-time sau full-time, în funcţie de cerinţele postului.

4. Jobcoaching la locul de muncă
Serviciul de jobcoaching, preluat după un model filandez și adaptat la situația din România, reprezintă parteneriatul stabilit între specialist, persoana aflată în căutarea unui loc de muncă și potențialul angajator, în care specialistul sprijină în mod direct, pe de o parte, persoana din grup vulnerabil să se adapteze la locul de muncă, iar pe de altă parte, angajatorul.

Acesta este învățat cum să relaționeze, să adapteze spațiul de lucru și cerințele postului în funcție de potențialul de înțelegere și abilitățile persoanei angajate.

Acest sprijin este oferit persoanei din grup vulnerabil pe o perioadă de minim o lună și maxim un an la același angajator. Dacă în această perioadă, persoana nu se acomodează sau intervin probleme care pun în pericol continuarea activității, se identifică un alt loc de muncă și începe din nou asigurarea serviciului de job-coaching de către specialiștii fundației.

Image Map

În acest sens, în 2016, am înființat în cadrul fundației Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă, care vine cu un pachet suplimentar de servicii pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă: testarea capacității de muncă, consiliere și orientare profesională, internship în Intreprinderea Socială de Inserție UtilDeco și jobcoaching la locul de muncă.

Platforma noastră este ușor de utilizat, atât pentru angajator, care se poate înregistra gratuit și promova locurile de muncă vacante, cât și pentru persoana în căutarea unui loc de muncă, aceasta având posibilitatea să aplice direct la angajator pentru job sau să solicite sprijin prin intermediul Agenției de Plasare și Asistență la Locul de Muncă.

Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă, este probabil unul din cele mai inovative produse create pe piața din România unde și TU te poți implica direct pentru incluziune sustenabilă și dezvoltarea comunității!

Dacă esti angajator și ai nevoie de suport suplimentar în recrutarea și angajarea de persoane din grupuri vulnerabile, solicită o ofertă de preț la telefon  0757.110.246 e-mail: ramona.marian[@]alaturidevoi.ro sau la sediul ADV Iași din str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com Miroslava.

Putem oferi următoarele servicii specializate:

• evaluare şi testare competenţe aplicat pe responsabilitățile prevăzute în fișa postului cu sprijinul platformelor de teste CAS++ si CASPER, care contribuie la identificarea abilităților persoanei evaluate și la armonizarea sarcinilor de lucru cu particularitățile sale, pentru conturarea profilului postului, pentru gradul de potrivire al unei persoane cu un anumit post și pentru ierarhizarea corectă a persoanelor care candidează pentru același post;
• calificare profesională după caz;
• angajare în întreprinderea socială UtilDeco autorizată ca unitate protejată și detașare la locul de muncă oferit de către angajator pe o perioadă între minim o lună și maxim șase luni;
• analize medicale prin parteneriatul pe care îl avem cu companii care asigură serviciul de medicina muncii;
• instruire privind securitatea și sănătatea în muncă și PSI;
• jobcoaching pentru menţinerea locului de muncă cel puţin 6 luni de la angajare;
• sprijin în realizarea demersurilor la AJOFM pentru obținerea unei subvenții pentru locurile de muncă create pentru persoane din grup vulnerabil și recuperare până la 62% din costurile de salarizare pentru cel puțin 12 luni de angajare.

Finanțarea agenției este asigurată din profitul generat pe Întreprinderea Socială de Inserție UtilDeco și co-finanțată din proiecte europene.

Fundația ”Alături de Voi” România este o organizație non-guvernamentală care oferă servicii sociale și de ocupare pentru persoane cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Sediul național este la Iași.

Activitatea fundației este focalizată pe gestionarea a trei proiecte majore de incluziune socială:

  • Clubul Tinerilor este un program al Fundaţiei „Alături de Voi” România unde, periodic, vin în jur de 150 de copii și tineri din medii vulnerabile – cu diverse tipuri de dizabilități, cu părinți plecați la muncă în străinătate, de etnie romă, din familii cu venituri scăzute sau proveniți din centre de plasament. Aici, beneficiază de un pachet integrat de servicii psihologice, sociale și educaționale, care le dezvoltă abilitățile de viață independentă, le asigură continuitatea educației și îi ajută să depășească momentele dificile prin care trec (violență, bullying, consum de alcool şi alte substanţe, separare de părinţi, discriminare, stări emoţionale negative etc). Intervenția este continuată în comunitate, prin activităţi de informare derulate în școli și licee, pe diferite teme, cum ar fi: educație pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală, prevenirea consumului de alcool şi droguri, prevenirea violenței şcolare, prevenirea traficului de persoane ş.a. Detalii pe clubultinerilor.eu
  • Întreprinderea socială de inserție UtilDeco și asigurarea continuității locurilor de muncă pentru 30 de persoane cu dizabilități angajate în atelierile proprii. Fiind vorba de locuri de muncă protejate, UtilDeco asigură servicii suplimentare de integrare socio-profesională, consiliere și orientare profesională, internship, calificare la locul de muncă și asistență continuă în dezvoltarea individuală a potențialului fiecărui angajat, transformând dizabilitatea în abilitate. Detalii pe utildeco.ro
  • JobDirect prin Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă. Acest serviciu inovativ asigură integrarea tinerilor din grupuri vulnerabile pe piața neconvențională a muncii prin oferirea unui pachet integrat de servicii sociale și de ocupare: evaluare și testare competențe; consiliere și orientare profesională; calificare profesională; internship la UtilDeco; mediere și angajare pe piața muncii; jobcoaching pentru menținerea locului de muncă cel puțin 6 luni de la angajare. Acest serviciu este oferit anual la peste 30 de tineri și adulți din categoria ”greu ocupabili”. Te afli deja pe site-ul dedicat acestui serviciu.

Suplimentar, Fundația ”Alături de Voi” România implementează proiecte europene care aduc plus valoare în comunitate, prin investițiile realizate în oameni, comunități, în sistemul de sănătate, educație, social și de ocupare, respectiv sector ONG.

 

UtilDeco

UtilDeco este una din cele mai mari Întreprinderi Sociale de Inserție din România și aparține Fundației ”Alături de Voi” România cu sediul național în Iași. UtilDeco reprezintă un loc de muncă protejat pentru persoane cu dizabilități sau din grupuri vulnerabile din categoria ”greu ocupabili”. UtilDeco este autorizată și ca unitate protejată, având peste 40% din salariați persoane cu dizabilități.

UtilDeco comercializează:

  • servicii de arhivare și depozitare de documente
  • servicii de tipografie și personalizare
  • servicii de croitorie (fiind specializată în producția de echipamente de protecție)
  • servicii turistice la nivel mondial–  WISE.travel
  • magazin online UtilDeco Charity Cash&Carry

UtilDeco are în portofoliu peste 1600 de companii din România. Profitul din activitatea economică este reinvestit 100% în programele sociale derulate de către Fundația ADV România: Clubul Tinerilor, JobDirect – Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă și asigurarea continuității locurilor de muncă din cadrul Întreprinderii Sociale de Inserție UtilDeco.